3de Kleuterklas

Beste ouders, lieve kleuters,3de kleuterklas fig1

 

Welkom in de beverklas!

Samen met bever Kastor, onze klaspop, maken we er een schitterend en leerrijk jaar van.

Kastor houdt enorm van uitdagingen en zal ons helpen om de oudste kleuters op verschillende manieren creatief te prikkelen. Elke dag wordt één grote belevenis in voorbereiding op het eerste leerjaar.

Op een spannende en speelse manier zullen de kleuters door Kastor uitgenodigd worden hun kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Via het keuzebord bieden Kastor en ik hen tal van verschillende hoeken aan waarin elk kind op eigen niveau aan de slag kan gaan. De kleuters zullen aangemoedigd worden om, net als bevers, (begeleid) zelfstandig hun handen uit de mouwen te steken. In onze beverklas leren we eveneens werken in groep en hebben we aandacht voor het welbevinden van elk kind.

Waar voelt een bever zich het meest thuis? In een groene omgeving met veel water! De natuur zal daarom centraal staan in onze klas. Kastor neemt zijn vriendjes graag mee op verkenning in en rond de school. Planten, dieren en techniek krijgen een centrale plek tijdens de lessen. Vanaf de derde kleuterklas krijgen de kinderen niet enkel turnen van meester Sam, maar ook 5 lessen zweminitiatie.

Daarnaast wordt uiteraard ook gewerkt aan taal- en rekenvaardigheden. In onze rekenhoek kunnen we samen meten en wegen, tellen, getallen ontdekken en spelletjes spelen. Ons voorbereiden op het lezen en schrijven doen we in de taalhoek. We brengen zelfs regelmatig een bezoekje aan de bibliotheek.

Samen met jullie, ouders, je kinderen, Kastor en heel het team van Hertog Jan bouw ik graag aan een fijn en leerrijk schooljaar!

Groetjes,
Juf Jill