Lichamelijke opvoeding

Welkom,lichamelijke opv fig1

Twee lesuren per week zijn  voorzien om onder begeleiding van de turnleerkracht te sporten. Een leuke turnzaal en buitenterreinen om basket, volleybal en voetbal te beoefenen.

lichamelijke opv fig2 Alle leerlingen van de derde kleuterklas tot en met het zesde leerjaar zwemmen in het gemeentelijk zwembad  te Zaventem, de verplaatsing gebeurt met de schoolbus. De 3de kleuterklas doet 5 keer aan watergewenning, het 1ste en 4de leerjaar hebben 5 zwembeurten, 2de en 3de leerjaar hebben 10 zwembeurten, 5de en 6de leerjaar hebben 2 zwembeurten. Daarnaast gaat het 6de leerjaar nog met een extra zwembeurt de eindproeven afnemen.MOEV

Daarnaast krijgen de leerlingen per graad ook de mogelijkheid om zich in te schrijven op woensdagnamiddag voor MOEV (Stichting Vlaamse Schoolsport). Daar komen ze in contact met leuke sporten begeleid door ervaren sportmensen. Een extra is dat ze kennis maken met kinderen van andere scholen in de buurt. Dit is vrijblijvend, maar wel een aanrader.

De scholenveldloop georganiseerd door de gemeente Kortenberg is een activiteit waaraan wij steeds deelnemen. Onze sportdag is elk jaar opnieuw een hoogtepunt in de loop van het derde trimester. In elk trimester organiseren we een fietsparcours op school zodat de leerlingen de basisvaardigheden onder de knie krijgen.

Tijdens de middagen, op regelmatige basis, organiseer ik met veel plezier sportactiviteiten per klas waar de leerlingen zich facultatief voor inschrijven.

Ik hoop jullie binnenkort van harte te ontvangen in de turnlessen en dan gaan we samen fijne sportieve prestaties neerzetten.

Groetjes,

Meester Sam